[Eller hvordan du hurtigst muligt kommer på job, så du kan hente dit barn inden sengetid]

Er det aldrig sket, at du har grædt på vej til job eller følt dig afmægtig, når du skal aflevere dit barn? Så kan du roligt stoppe med at læse indlægget her. 

Er det derimod sket for dig, at det har været svært at aflevere dit barn i vuggestue eller børnehave? Så læs med her, hvor du får min ærlige mening og et par tips med på vejen.

Jeg har valgt at give dette indlæg en lang titel.

En lang titel på en – ja, jeg tør vist godt kalde det – en udfordring, der får tårerne frem i øjnene hos de fleste forældre, der har måtte sige farvel til sit barn, grædende i børnehaven eller vuggestuen.

En lang titel på en udfordring, der kræver, at man lige skal vænne sig til, at ens skønne baby kommer hjem og dufter af fremmede damer.

En lang titel på en udfordring, der efterlader et stort dilemma hos rigtig mange familier.

Du husker det sikkert godt: Barslen lakkede mod enden, og du sad sikkert og drømte om at komme i gang igen. Ud i den ‘virkelige verden’, der hvor kaffen er varm, og hvor voksne taler om voksne ting.

Men nu ser du dig selv jonglere mellem manglende søvn, madplaner, aftaler, forældremøder og hektiske morgener, måske med for meget: “kom nu!”, “skynd dig nu!”, “tag nu for f….. den hue på!”. 

Godt krydret med den altid populære ‘hvem-henter-quiz’, der ofte udspiller sig omkring, hvis job, der nu er vigtigst, når dit barn er syg (igen).

Nu står du der.

Med telefonen i den ene hånd og dit barn i den anden, og du ved skam godt, at det er bedst at logge ud, når du endelig har fri. For kvalitetstiden med dit barn er nu og her. Men du nåede bare ikke lige at rydde skrivebordet, besvare alle mails – eller spise din frokost… men du nåede frem til dit barns institution i tilpas god tid. Og så må de mails vente til efter kl. 20, så du kan være velforberedt til i morgen.

Du kigger måske på dit barn og tænker: “Pyha, lidt fjernsyn og lige en powernap til mor”?

… en lang titel på en udfordring, der kan løses, så du kan få det bedste af det hele.

Du har et valg

Er du stadig på barsel, kan det være netop nu, du er motiveret til at lave en karriereplan. Karriereplan lyder så alvorligt.

Lad os hellere kalde det nogle overvejelser, der kan få jeres familieliv til at lykkes. For tro det eller ej – børn tåler fint travlhed, hvis det er med glimt i øjet og glæde hos mor og far.

… en lang titel på en udfordring, som jeg selv har stået midt i. Og som jeg valgte fra lang tid, før det blev moderne at være hjemmegående.

Jeg fravalgte det, fordi livet er nu. Og fordi jeg næsten ikke kunne stoppe med at græde, når jeg stod der med min ældste, som ikke kunne se det fornuftige i mors arbejde, penge på kontoen og karriereudvikling.

Han ville faktisk bare have sin mor.

Hvor er jeg ofte draget afsted til job med ordene fra en velmenende pædagog, der kunne forsikre mig om, at Magnus da nok skulle stoppe med at græde lige om lidt.

Og nej. Løsningen er ikke altid – og måske ikke for dig – at være hjemme med dit barn.

Dette er blot for at minde dig om, at du godt kan træffe de beslutninger, der virkelig er vigtige i jeres familie – og det er tit nemmere, end man skulle tro.

Tips til afsked uden gråd

Så hvis du har svært ved at sige farvel til dit barn i institutionen, så har jeg været der.

Og jeg har oven i købet et par ganske nemme tips til dig lige her:

 • Kan du ikke stoppe med at græde, og skal dit barn i institution, så prøv at lade far komme til.
 • Har du uro i kroppen, når du sidder på dit job? Tal med institutionen om det, og del det med dine omgivelser. Det hjælper.
 • Kan du næsten ikke overskue tanken om at skulle i gang igen? Så læg et budget og find ud af, hvad dit råderum er. Måske har du faktisk råd til at forlænge din barsel lidt?
 • Glæder du dig afsindigt til at komme tilbage til jobbet, men kan ikke finde ud af, hvordan du skal få enderne til at mødes? Så tag en snak med din arbejdsgiver. Det kan være, at det er muligt at få en lidt blid start. Alene tanken om, at det kan være muligt, kan gøre din start på arbejdslivet bedre.
 • Til sidst kan det være en fordel at søge hjælp, så du og din familie kommer godt fra start, når job og familieliv skal forenes. Jeg står altid klar til at hjælpe dig med en konkret plan.

Har du lyst til at tale med mig, så kan du booke en 1:1 jobsession hos mig her allerede i dag.

Der er også flere andre måder jeg kan hjælpe dig. Læs mere her.

Forresten har jeg skabt et helt nyt online forløb her, som kan opmuntre dig, der skal på job igen og synes det er svært. Du kan læse alt om ‘Jobstart efter barsel’ lige her.

Psst! Det hedder ikke farvel – men på gensyn…

2 Comments

 1. Sara den 17. januar 2020 kl. 16:08

  Jeg forstår ikke hvordan økonomien ville hænge sammen, men bor også i kbh kommune 🙂

  • Tina Witt den 20. januar 2020 kl. 12:54

   Kære Sara
   Jeg forstår godt at økomonien kan spænde ben
   Vores familie bor også i hovedstadsområdet, beslutningen krævede den store lommeregner og is i maven
   Mon du drømmer om at gå hjemme ?

Efterlad en kommentar